diumenge, de desembre 31, 2006

Restaurant Fuji

vedella amb formatge i cebaRotllos de vedella a la planxa amb formatge i cebes (Gyniko no rolumaki)

L'altre dia vam anar a sopar a un japonès. Sí, estic fent una dieta una mica singular però s'ha de reconèixer que el menjar japonès és molt saludable. A més, estàvem de celebracions. Vam anar al Restaurant Fuji (c/Balmes, 203, 08006 Barcelona, 93 217 61 55) i vam compartir aquests plats:
  • Kushi-yaki ebi (pinxos de gambes). Molt bons.
  • Sushi no moriawase (peix cru variat amb arròs). De fet, el més interessant del menjar japonès (el peix cru) a mi no m'entusiasma, tot i que al Ru li va agradar força. Ji havia salmó, tonyina, llagostins, pop, llobarro...
  • Gyuniko no rolumaki (rotllos de vedella a la planxa amb formatge i ceba tendra), el de la fotografia, estava excel·lent. Acompanyat de patates fetes així de finetes. El millor, sens dubte.
  • Gyuniku to karee udon (fideus amb vedella, verdures i salsa al curri). Molt bo.
  • Gyuniku to karee gohan (arròs al curri amb pollastre). També molt bo.
De postres vam tastar trufes japoneses de te i de sake, i el té japonès (amb arròs)

peix cru variat amb arròsPeix cru variat amb arròs (Sushi no moriawase)

dissabte, de desembre 30, 2006

Pastís de poma capgirat

pastís de pomaPastís de poma capgirat

En un altre dels àpats nadalencs, vaig fer el pastís que traduïa Bcn mon amour i el resultat ha estat fantàstic. Bé, precisem: la "pinta" del pastís era una mica penosa perquè com es tracta d'un pastís de poma "capgirat", les pomes les poses al fons del pastís i, quan el tombes, és quan venen els problemes perquè no acaba de caure tot bé. L'he de tornar a fer i intentar que no s'enganxi la poma; potser tombant-lo de seguida per intentar que tota la poma amb el sucre caigui com correspon i no es quedi enganxada al motllo. La foto és del tros que millor va quedar. Això sí, el gust és una delícia...

La recepta (la copio de Bcn mon amour) és:

Ingredients:
- 250 g farina
- 2 ous
- 120 g sucre (i algunes cullerades més pel fons del motlle)
- 1 got de llet
- 90 g mantega
- 60 g iogurt
- 1 sobre llevat
- 4 pomes
- 1 llimona

1.- Talleu les pomes: dues a daus ben petits i dues a làmines. Poseu-les en 2 recipients separats i ruixeu-les bé amb el suc de la llimona.
2.- Munteu les clares a punt de neu, i afegiu-hi 3 cullerades de sucre una per una.
3.- Munteu els rovells amb la resta del sucre fins que siguin clars i espumosos. Afegiu-hi la farina, la llet, la mantega estovada, el iogurt i el llevat. Barregeu-ho tot bé.
4.- Afegiu les clares muntades i barregeu a poc a poc amb una espàtula. Finalment, afegiu els dauets de poma.
5.- Unteu un motlle amb una mica d'oli i poseu una mica de farina per les vores.
6.- Espargiu abundant sucre (una mica de blanc i una mica de morè) i disposeu les pomes formant cercles concèntrics. Aboqueu la massa a sobre.
7.- Poseu al forn ventilat a 180° per 45-55 minuts [el meu forn no és ventilat però de tota manera no va estar més d'una hora]

dimecres, de desembre 27, 2006

Postres de Sant Esteve

torronsTorrons

Per Sant Esteve la sogra va portar torrons (que no hem comprat perquè estic a dieta i intentem fer el màxim de bondat). Comprats a la pastisseria El Bocí de Sant Gervasi (fa poc es deia El Mos, però van haver de canviar el nom), a la cruïlla entre Via Augusta i Lincoln. La pastisseria és tota plena de coses delicioses i aquests torrons són una meravella; el meu preferit és el de rovell d'ou però els altres també estaven molt bons: cafè, praliné i xocolata amarga.

dilluns, de desembre 25, 2006

Nit de Nadal

lluç farcitLluç farcit

Ahir vam anar a sopar a casa dels cunyats i ens van fer un menú exquisit. De primer, gambes amb una salsa boníssima, feta a partir de brou de peix amb una picada de pinyons torrats, all, julivert, llorer, bitxo, pebre blanc i pa fregit.

De segon, el lluç farcit de la fotografia: entre els lloms del lluç hi havia salmó fumat, pernil dolç i formatge, tot això sobre una capa de patates i ceba. Una delícia.

I de postres...


gelat de Xixona
gelat de torró de Xixona: es fa bullir mig litre de llet, s'afegeix una tauleta de torró de Xixona esmicolat, a continuació mig litre nata líquida i dues cullerades de sucre. Tot ben batut i es posa en motlles que posem al congelador. Estava molt bo.

divendres, de desembre 22, 2006

Canelons

canelonsJa tenim enllestits els típics canelons de Sant Esteve, els que farem el 26 de desembre, i, per descomptat, ja els tenim convenientment congelats. El Ru s'ha endut a la feina un parell de racions, per a ell i el seu company de feina, per tastar-los. Sembla ser que han quedat bé (la fotu és d'avui mateix que se'ls han cruspit).

A l'hora d'elaborar-los vaig tenir present diverses receptes però al final em vaig decantar per la típica que fa ma mare i només vaig ometre algun ingredient per intentar fer-los amb el mínim de calories possibles. Vaig posar a rostir:
  • Carn de vedella, carn de porc, pit de gall d'indi i pit de pollastre
  • Ceba, pastanaga, tomàquet, all, julivert i llorer
  • Vi blanc, sal, pebre, nou moscada (que m'encanta), canyella, i no sé si li vaig posar alguna cosa més.
I res, tot això fent-se a poc a poc a la cassola (feia una oloreta...) i després picar-lo i a omplir canelons. N'he fet 60 i els he congelat tots, fins i tot la pasta que ha sobrat i que ja veurem com la farem (pot ser una lasanya?).

dilluns, de desembre 18, 2006

Thai Gardens

pollastre agredolçDissabte vam anar a sopar al Thai Gardens. Era la segona vegada que hi anàvem. El primer cop vam optar pel menú degustació que ens va encantar. En aquesta ocasió vam escollir un plat principal amb acompanyaments i alguns entrants per compartir.

Del que vam provar, s'ha de destacar el pollastre agredolç de la fotografia, molt tendre i amb un gust deliciós, sobretot la salsa "dolceta" de tomàquet.
vieires

També les vieires dels entrants estaven molt bones (mireu quina foto més suggerent) i cal destacar també la seva selecció de té, en concret el de canyella que estava molt bo.